Gluten Cannot Live Here: MAMA'S SOUP - Mama's Soup
gluten-free

Wat is gluten precies?

We horen de laatste tijd veel over dit onderwerp als gevolg van het toegenomen gezondheidsbewustzijn. Gluten, waarvan vroeger werd gedacht dat het alleen coeliakie veroorzaakte, wordt nu in verband gebracht met een aantal andere problemen.

Maar wat is gluten precies? Gluten is de naam die wordt gegeven aan een eiwit dat voorkomt in granen en dat door de geschiedenis heen door mensen is geconsumeerd.

Als we het hebben over glutenbevattend voedsel, gaat het dus om een breed scala van voedingsmiddelen. Door het wijdverbreide gebruik van glutenvrije diëten en de toegenomen bewustwording, is het mogelijk dat deze stof als een zeer gevaarlijk eiwit wordt beschouwd.

Bovendien zijn er tal van voordelen voor de gezondheid. Daarom is de vraag of dit eiwit schadelijk is voor iedereen of alleen voor mensen met overgevoeligheden, nog steeds een vraag van grote belangstelling en onderzoek in de medische wetenschap. Een glutenvrij dieetprogramma lijkt in het begin misschien moeilijk, maar als u er eenmaal aan gewend bent, zult u merken dat u zich ontspant en dat uw glutengerelateerde klachten afnemen.

Als je dit dieet volgt, moet je zeker de etiketten lezen op alles wat je eet. Omdat onbewerkte voedingsmiddelen van nature glutenvrij zijn, moet je ze in je dieet nemen. Gluten komt voor in allerlei bewerkte voedingsmiddelen en granen. Een glutenvrij dieet zal je helpen om je veel beter te voelen doordat de problemen en schades aan je spijsverteringsstelsel, darmoppervlakken en darmflora worden weggenomen.

Bovendien zie je dat de problemen die je na de maaltijd hebt, zoals een opgeblazen gevoel en vet rond de taille, geleidelijk aan verdwijnen.

Als gevolg hiervan zal het elimineren van gluten uit je dieet de meest effectieve behandeling zijn voor coeliakie en glutengevoeligheid.

Best Grilled Sandwiches
The Perfect Fries

Veel Voedingsmiddelen Die U Kunt Eten Op Een Glutenvrij Dieet

We hebben een lijst van enkele populaire glutenvrije voedingsmiddelen voor je samengesteld. Naast glutenvrije meelsoorten zoals maïs, amandel, en rijstmeel,

Olijfolie, walnootolie, zonnebloemolie en sesamolie zijn voorbeelden van glutenvrije oliën. Komkommer, pompoen, rode paprika, tomaat, aubergine en groene peper zijn glutenvrije groenten.

Als we het hebben over fruit, er is ananas, avocado en citroen.

Wat zuivelproducten betreft, hebben we melk, boter, kaas en yoghurt.

Hier zijn enkele van onze niet-glutenproducten:

Hamburger
Nagerecht
Pasta

Dus, geloof je dat rijst, dat bijna alles in ons leven heeft vervangen, gluten bevat of niet? Laten we samen eens kijken naar de antwoorden op je vraag.

Is rijst vrij van gluten?

Sinds de invoering van een glutenvrij dieet is er veel verwarring over glutenvrije producten. Rijst is een van de meest gestelde vragen. Waarom denkt u dan dat rijst gluten bevat?

Laten we eens kijken waarom dat zo is!

Glutenvrije rijst

Rijst is volledig glutenvrij. Toch kunnen veel glutenvrije mensen ongemak ervaren na het eten van rijst. In rijst zit suiker. Zo veel zelfs dat, ondanks het feit dat het geen gluten bevat, suiker bij sommige mensen een opgeblazen gevoel kan veroorzaken. Natuurlijk sluit het feit dat rijst een opgeblazen gevoel in je lichaam veroorzaakt, niet uit dat je de vraag “bevat het gluten?” met “nee” kunt beantwoorden.

Als je je afvraagt of er gluten in rijst zitten, ben je ofwel net begonnen met een glutenvrij dieet en ben je aan het onderzoeken wat je wel en niet moet eten, of voel je je ongemakkelijk bij het eten van rijst ondanks het volgen van een glutenvrij dieet. Je kunt ook de volgende stappen ondernemen om deze symptomen te voorkomen. Als je verpakte rijst koopt, lees dan zorgvuldig de verpakking, de bereidingswijze van de rijst en eventuele waarschuwingen. Met andere woorden, je moet er zeker van zijn dat er geen glutenbevattende stof aan die verpakking is toegevoegd. Bovendien is het nuttig om de rijst voor het koken heel goed wassen.

Als u echter zegt dat u buiten de deur glutenvrij wilt eten, maar geen glutenvrij restaurant kunt vinden, willen wij u erop wijzen dat wij een restaurant in Amsterdam zijn met glutenvrije producten. Mama’s Soup is enthousiast om u de meest unieke glutenvrije gerechten te brengen. Zeker om een kijkje te nemen op onze menukaart. Gluten kunnen hier niet even.

Ook voor uw collectieve uitnodigingen en zakelijke diners kunt u bij Mamas Soup Catering terecht. Vers gekookt en thuisbezorgd met de lekkerste maaltijden van Hoofddorp en omstreken.

Interested? You can order them here:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

show
Start Order